28 d’abr. 2010

Alumnes sords integrats a l'escola ordinaria

El proper dissabte 1 de maig a partir de les 22:30h, al programa "Gran Angular" de tv2 s'emet un reportatge sobre els alumnes sords integrats a l'escola ordinaria. El reportatge es va rodar fa un parell de mesos a l'escola Samuntada de Sabadell. Us el recomanem!! http://www.granangular.cat/

18 d’abr. 2010

Senswitcher


Un altre programa molt xulo! Hem tingut la oportunitat d'utilitzar-lo amb nens que patien paràlisi cerebral, i la veritat és que els estimulava molt.

Senswitcher és un programa gratuit composat per 132 activitats distribuides en 8 fases, que abracen des de aspectes d'estimulació visual i auditiva, fins a l'aprenentatge de la relació causa efecte. També es pot fer servir com a estimulació sensorial.
Usdeixem l'enllaç perquè el podeu descarregar, i proveu-lo de veritat que és genial!. SENSWITCHER

Picto Lector

Avui hem trobat a la xarxa un RECURS molt interessant.

Es tracta del PICTO LECTOR és una aplicació per a Windows dissenyada per a facilitar la selecció i impressió de pictogrames. Creiem que és una bona eina, ja que et permet dissenyar els pictogrames de manera molt més fàcil que els programes convencionals, com pot ser el Boardmaket.

Podeu descarregar-lo de manera gratuïta i veure totes les seves aplicacions en aquesta pàgina:PICTO LECTOR

16 d’abr. 2010

Jaws 3.7


Hi ha diferents tipus de programari per a deficients visuals.
Una de les eines que hem trobat que és molt bona és el JAWS 3.7 per a Windows.

Aquest programa llegeix en veu alta tot el que va sortint per la pantalla de l'ordinador, a més de descriure les diferents accions que ocorren en la mateixa pantalla.

Aquí teniu l'enllaç - JAWS 3.7 - per poder descarregar-lo de manera gratuïta

14 d’abr. 2010

Perifèrics per a persones amb discapacitat MOTÒRICA


Coneixeu les diferents eines i instruments per facilitar l’accés a la informàtica de les persones amb
dificultat motora?
La veritat és que nosaltres ens pensàvem que sí que en coneixíem molta cosa, però no ha sigut fins que ens hi hem posat quan realment hem descobert el gran món de possibilitats i les múltiples oportunitats que avui en dia tenen....
Aquí en presentem unes quantes, les que hem cregut que són més significatives i útils, de ben segur que n’hi han moltes més....

Teclats ampliats/teclats reduïts: la mateixa paraula ja ho diu tot: les funcions són les mateixes que en un teclat convencional, depèn del control de moviment en el primer cas , i de l'amplitud de moviment en el segon.







Tauleta sensible: Consisteix en una superfície plana que es poden configurar el nombre de caselles (tecles) i seves funcions. Segons les necessitats programarem les t
ecles per a una o una altra funció. És molt adient per a Educació Infantil gràcies a la seva fàcil utilització i motivació pels dibuixos.








Podem fer per exemple la carta als Reis d'Orient.


Ratolins o multimouse: En trobem de moltes classes mides i colors:





Controlats amb la barbeta.






Amb un simple moviment d'ulls.






Del tipus Yoystick








Polsador



I un inacabable etc.

Com a curiositat hem trobat l'últim de l'últim pel que fa a ratolins que és controlat amb els peus. S'anomena Flip Flop Mouse i la veritat és que és molt curiós i està molt ben pensat:

És pot utilitzar com a ratolí i com a teclat, o bé intercanviar la funció i utilitzar-lo per a les dues funcions alhora.
si voleu més informació sobre aquesta innovadosa eina us deixem l'enllaç a la seva pàgina web. on hi podreu trobar molta més informació - FLIP FLOP MOUSE -

Per començar...

La finalitat d'aquest "espai Blog" és la de compartir amb tots vosaltres les nostres experiències, impressions i inquietuds.
Som estudiants de tercer de Magisteri d'Educació Especial i durant aquests últims mesos hem compartit les nostres vides amb alumnes que ens han ensenyat que realment es pot " Parlar amb els Ulls".
Esperem saber transmetre al llarg d'aquest blog tot allò que hem après i que els hi fa la vida més fàcil perquè pugui ser d'utilitat a d'altres persones.

També ens agradaria que aquest espai servís perquè compartiu les vostres experiències amb nosaltres.