26 de febr. 2010

LA BOCCIA

La Boccia és un esport exclusivament paralímpic i té el seu origen en la Grècia Clàssica, segle XVI, recuperat en els anys 70 pels països nòrdics amb la finalitat d'adaptar-lo a les persones amb discapacitats.

És un joc de precisió i d'estratègia, similar a la Petanca però amb les seves pròpies regles recollides en un reglament internacional.
En ell únicament participen persones en cadira de rodes, amb grans nivells de discapacitat física, per paràlisi cerebral o altres discapacitats físiques severes.

Els elements d'aquest esport són sis boles vermelles i sis blaves (un color per competidor) i una bola blanca.
En el partit, l'objectiu de cada esportista és acostar les seves boles a la bola blanca intentant treure el màxim avantatge (puntuació) al seu contrincant. Els partits consten de 4 o 6 parcials en funció que es jugui individualment, per parelles o equips.

Per començar...

La finalitat d'aquest "espai Blog" és la de compartir amb tots vosaltres les nostres experiències, impressions i inquietuds.
Som estudiants de tercer de Magisteri d'Educació Especial i durant aquests últims mesos hem compartit les nostres vides amb alumnes que ens han ensenyat que realment es pot " Parlar amb els Ulls".
Esperem saber transmetre al llarg d'aquest blog tot allò que hem après i que els hi fa la vida més fàcil perquè pugui ser d'utilitat a d'altres persones.

També ens agradaria que aquest espai servís perquè compartiu les vostres experiències amb nosaltres.