5 de març 2010

Estimulació multisensorial

L’estimulació multisensorial és un instrument utilitzat amb l’objectiu de millorar les condicions de la vida de les persones amb discapacitat. Per això, es recorre a mitjans i estratègies que treballen les capacitats més bàsiques de les persones: les sensacions, la percepció i la integració sensorial.
Les sales “snoezelen”, o multisensorials, estan plenes de llums, sons, colors, olors... i sorgeixen de la iniciativa creada a Holanda per estimular a persones amb discapacitats psíquiques. El que es pretén amb aquestes activitats és millorar les seves capacitats cognitives, de relació i el seu benestar físic a més de que gaudeixin de l’experiència.
Pel que fa als nens més petits, es busca reforçar el seu desenvolupament afavorint la integració de la informació sensorial que reben, ajudant en els seus aprenentatges i la relació amb l’entorn.
Es treballen els sentits en un ambient d’estímuls controlats, on es faciliten la exploració, el descobriment i aprendre a gaudir de les diferents experiències que a l’aula multisensorial els hi poden oferir.


1 comentari:

  1. jo he estat en una sala multisensorial i és realment una passada!

    ResponElimina

Per començar...

La finalitat d'aquest "espai Blog" és la de compartir amb tots vosaltres les nostres experiències, impressions i inquietuds.
Som estudiants de tercer de Magisteri d'Educació Especial i durant aquests últims mesos hem compartit les nostres vides amb alumnes que ens han ensenyat que realment es pot " Parlar amb els Ulls".
Esperem saber transmetre al llarg d'aquest blog tot allò que hem après i que els hi fa la vida més fàcil perquè pugui ser d'utilitat a d'altres persones.

També ens agradaria que aquest espai servís perquè compartiu les vostres experiències amb nosaltres.