3 de març 2010

Programa d'estimulació visual per ordinador (EVO)


Durant els anys 1999 a 2001 s'ha desenvolupat una investigació finançada per l'O.N.C.E., amb l'objectiu d'aprofitar els recursos que oferixen les noves tecnologies en l'àmbit de l'estimulació visual.

El projecte va ser realitzat per un equip multidisciplinar d'experts en les àrees de psicologia de la percepció, optimització del funcionament visual i docència, coordinat per la Direcció general de l'O.N.C.E . L'equip investigador estava format per Juan José Rodríguez Soler (Psicòleg i Coordinador), Julio Lillo Jover (de la Facultat de Psicologia de la Universitat Complutense de Madrid), Mª Jesús Vicente Mosquete i Carlos Manuel Santos Plaza (Tècnics de Rehabilitació de l'O.N.C.E.).

Com resultat, es va dissenyar el Programa EVO, mitjançant el qual la persona que ho maneja pot:

► Gestionar els exercicis de l'entrenament visual. Tant d'àrees visuals bàsiques (localització seguiment, exploració, etc.), com d'altres àrees més complexes (discriminació, reconeixement de formes per trets crítics, reconstrucció de models incomplets, simetries, dibuix, etc.).

► Controlar els ajustaments realitzats sobre el material de treball. Duent un control d'aquests ajustaments per sessions de treball realitzades, podent recuperar les mateixes per a la presentació progressiva de seqüències d'entrenament.

► Seguir els avanços aconseguits amb la intervenció del programa. Duent un seguiment estructurat dels resultats de totes les sessions realitzades, per individu, tasca i àrea. Sent ho anterior aplicable a:
  • Tots els alumnes amb els quals es treballi amb el programa.
  • Tots els mòduls de treball del programa.
  • Tots els exercicis d'entrenament inclosos
Al següent enllaç trobareu el programa juntament amb el manual de l'usuari.

Programa d'Estimulació Visual per Ordinador EVO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per començar...

La finalitat d'aquest "espai Blog" és la de compartir amb tots vosaltres les nostres experiències, impressions i inquietuds.
Som estudiants de tercer de Magisteri d'Educació Especial i durant aquests últims mesos hem compartit les nostres vides amb alumnes que ens han ensenyat que realment es pot " Parlar amb els Ulls".
Esperem saber transmetre al llarg d'aquest blog tot allò que hem après i que els hi fa la vida més fàcil perquè pugui ser d'utilitat a d'altres persones.

També ens agradaria que aquest espai servís perquè compartiu les vostres experiències amb nosaltres.